Road Bike, Cycling Forums banner

Vintage Bianchi Lis

1 reading
126 views 3 replies 3 participants last post by  jo.bertel  
#1 ·
Witajcie niebiańscy przyjaciele Bianchi, mam tego starego, zaniedbanego, zabytkowego volpe z hamulcami typu cantilever, który moim zdaniem został wyprodukowany w Japonii. Usunąłem koła i przerzutki i zamierzam wymienić manetki, a ostatecznie korbę. Czy powinienem ponieść koszty jego pomalowania proszkowego w kolorze najbliższym celeste? Czy powinienem zachować oryginalną białą farbę, naprawić kilka ognisk rdzy i przywrócić go do stanu używalności? Doceniam wasz wkład, dziękuję, bądźcie bezpieczni 🙏

Attachments

#2 ·
Witajcie niebiańscy przyjaciele Bianchi, mam tego starego, zaniedbanego, zabytkowego volpe z hamulcami typu cantilever, który moim zdaniem został wyprodukowany w Japonii. Usunąłem koła i przerzutki i zamierzam wymienić manetki, a ostatecznie korbę. Czy powinienem ponieść koszty lakierowania proszkowego w kolorze najbliższym celeste? Czy powinienem zachować oryginalny biały lakier, naprawić kilka plam rdzy i przywrócić go do stanu używalności? Doceniam waszą opinię, dziękuję, bądźcie bezpieczni🙏
Odpowiem sobie, volpe zachowa swój oryginalny biały lakier, a ja naprawię niedoskonałości, będę was informować👍